Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat în funcție de opțiunile elevilor claselor a VIII-a și de media de admitere la Evaluarea Națională 2019.

În județul Covasna specializarea cu cea mai mare medie de admitere este Matematică-Informatică, secția maghiară, de la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, unde ultima notă de intrare a fost 8,32.

Tot Colegiul Național „Székely Mikó” ocupă și următoarele două poziții, la specializarea Științele naturii, cu predare în limba maghiară și bilingv (maghiar – englez), unde ultimele note de admitere au fost 8,29 respectiv 8,22.

La Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe cea mai mare medie de admitere a fost 8,15, iar ultima a fost 5,94.

În 7 licee din județul Covasna s-a intrat şi cu medii sub 5

Conform datelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Covasna, la Liceul Tehnologic „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt ultima medie cu care s-a intrat a fost 4,40, iar la Liceele Tehnologice „Gábor Áron” și „Apor Péter” din Târgu Secuiesc s-a intrat cu 4,28; respectiv 2,41 – aceasta din urmă fiind și cea mai mică medie de admitere din județul Covasna, obținută de un elev de la Școala Gimnazială „Comenius” Brețcu, care a fost repartizat la specializarea Economic.

La Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Sfântu Gheorghe, profilul Servicii, specializarea Turism şi alimentaţie ultima medie cu care s-a intrat a fost 4,35; iar la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna s-a intrat cu 3,83.

Ultima medie cu care s-a intrat la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului a fost 3,78; iar la Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe ultima medie de admitere a fost 3,72.

Repartizarea computerizată pentru admiterea în licee 2019 este publicată de edu.ro: http://admitere.edu.ro/IndexHarta.aspx.

Articolul precedentProgramul filmelor de la Cinema Arta, în perioada 12-18 iulie
Articolul următorAu fost semnate primele cinci contracte StartUp Now din Covasna