La începutul săptămânii a avut loc evenimentul de lansare de proiect și prima sesiune de îndrumare organizată de Asociația Grup de Acțiune Locală GAL SEPSI.

Întâlnirea a fost deschisă de către primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, și de viceprimarul și președintele Asociației GAL Sepsi, Tóth-Birtan Csaba.

Primarul Antal Árpád a reamintit publicului prezent că acum doi ani, înaintea începutului noului său mandat de primar, a promis că această perioadă va fi marcată și caracterizată de intervențiile municipiului în reducerea sărăciei și a excluziunii sociale. Iată că acest proces lung deja și-a luat startul, datorită și proiectului câștigat de Asociația GAL SEPSI.

Președintele Asociației, Tóth-Birtan Csaba, a precizat că pe lângă dezvoltarea infrastructurii în aceste cartiere sunt la fel de importante intervențiile din cadrul proiectului care țintesc incluziunea socială a populației: promovarea educației interculturale, a respectului reciproc, precum prevenirea și combaterea discriminării și combaterea prejudecăților.

Prezentarea procedurii de evaluare și selecție a propunerilor de proiecte la nivel local

În a doua parte a evenimentului, managerul de proiect Veres-Nagy Tímea le-a prezentat reprezentanților organizațiilor invitate, potențialilor parteneri, procedura de evaluare și selecție a propunerilor de proiecte la nivel local.

Asociația Grup de Acțiune Locală SEPSI planifică lansarea a trei runde de apel pentru suma totală de 6.625.000 euro (+375.000 euro cheltuieli de funcționare). Datele planificate de lansare sunt februarie, aprilie și iunie 2019.

Articolul precedentProiecție de gală a primului film inspirațional românesc, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorSepsi-SIC, învinsă în Turcia de Mersin BSB în EuroCup Women