În cadrul noului concept „Oraşul nostru, responsabilitatea noastră!”, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a lansat în primăvara acestui an concursul „Cea mai frumoasă zonă rezidenţială”.

Municipalitatea a invitat locuitorii din oraş să se înscrie cu fotografii ale zonelor din jurul blocurilor, punând la bătaie mai multe premii, printre care şi un spaţiu de depozitat biciclete în valoare de 14.000 de lei. În total 18 persoane s-au înscris la această primă ediţie a concursului, zonele înscrise făcând parte din aproape toate cartierele oraşului.

Fiind vorba despre un concurs, a fost nevoie şi de un juriu, acesta fiind compus din viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, Şefa Biroului de Imagine al Primăriei, Barta Mónika, Bardócz Ottília din partea Grădinăriei Oraşului, redactorul şef al cotidianului Háromszék, Farcádi Botond, şi directorul de programe al postului We Radio, Vlad Andrei Manolăchescu.

După analizarea fotografiilor, la începutul lunii iulie, timp de două zile, juriul s-a deplasat şi în teren pentru a-şi face o părere şi mai corectă despre zonele înscrise în concurs. Având în vedere factori precum complexitatea lucrărilor de grădinărit, frumuseţea plantelor, curăţenia şi îngrijirea zonelor, dar şi timpul şi munca depuse pentru a înfrumuseţa zonele respective, fiecare membru al juriului a acordat note pentru toate cele 18 zone participante.

Cartierul Ciucului are cea mai frumoasă zonă rezidenţială

În urma calculelor finale, Cea mai frumoasă zonă rezidenţială din Sfântu Gheorghe este pe Aleea Căminului, nr.13, Bl.29, Sc.A şi este îngrijită de György Eda-Anita, care a câştigat un spaţiu de depozitat biciclete. Zona a fost aleasă câştigătoare pentru că a fost zona cu cea mai bogată floră şi vegetație, şi unde s-a depus multă muncă într-un timp îndelungat.

La doar 0,5 puncte distanţă, pe locul 2 s-a clasat zona din Strada Stadionului nr.13, Bl.22, Sc.A (înscrisă în concurs de Vida Edit), aceasta fiind zona cea mai extinsă şi cu cele mai deosebite elemente de vegetaţie. Iar pe locul 3 s-a clasat zona de pe Strada Puskás Tivadar nr.64, Bl.33, sc.A (înscrisă în concurs de Eugen Aurel Medeşan), unde juriul a punctat cea mai îngrijită şi ordonată zonă rezidenţială dintre cele înscrise.

Un premiu special va fi acordat zonei din Strada Ţigaretei nr.75 (înscrisă în concurs de Nagy Eszter), aici fiind vorba de cea mai creativă și prietenoasă zonă din concurs.

Premii pentru toţi participanţii

Premiile oferite de instituţii publice şi societăţi ale oraşului constau în intrări gratuite la Cinema Arta, Ştrandul Municipal, Şugaş Spa, Parcul de Aventură şi Peretele de escaladă din Şugaş Băi.

De asemenea, toţi cei 18 participanţi la această primă ediţie a concursului vor primi gratuit anul viitor materiale cum ar fi mobilier stradal, arbuşti ornamentali şi flori în valoare totală de maximum 1.500 de lei/scară de bloc în cadrul Programului Primăriei de înfrumuseţare a zonelor verzi din oraş.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe le mulţumeşte tuturor participanţilor la această primă ediţie a concursului, şi speră ca anul viitor să fie şi mai mulţi participanţi, iar oraşul să fie mai verde şi mai îngrijit cu ajutorul nostru, al tuturor.

Articolul precedent„Vocalcycle Juice bar”, pentru pasionații de biciclete din Sfântu Gheorghe
Articolul următorCulturile de sfeclă de zahăr din județul Covasna, cu aproape 1.000 ha mai mici