La data de 21.11.2020, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au oprit în trafic un bărbat de 28 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lunca Oltului din municipiu.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au  stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 ore, iar la data de 22.11.2020 Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de acesta pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Precizăm faptul că reținerea pentru 24 de ore și arestul la domiciliu sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumpției de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dumitru Coarnă, prea bolnav să fie polițist, vrea să fie deputat
Articolul următorEducatoarele din Sfântu Gheorghe pot solicita municipalității dispozitive pentru școala online