Polițiștii covăsneni au acționat la sfârșitul săptămânii pentru menținerea climatului de siguranță publică.

În urma celor 20 de acțiuni desfășurate, oamenii legii au constatat 253 de abateri de natură contravențională pentru care au aplicat sancțiuni în valoare de peste 92.000 de lei. Totodată, polițiștii au intervenit la 44 de evenimente pe raza județului, 30 dintre acestea fiind sesizări prin numărul unic de urgență 112.

Permise de conducere şi certificate de înmatriculare reţinute

Pentru abateri la regimul rutier au fost reținute 12 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost depistate 9 persoane în flagrant, în timpul comiterii unor infracțiuni. De asemenea, prezența activă în teren a polițiștilor s-a concretizat în constatarea a trei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, nefiind înregistrat niciun eveniment rutier cu victime în această perioadă.

Sâmbătă seară, la Boroșneu Mic, polițiștii au oprit în trafic o motocicletă condusă de către un bărbat de 35 de ani. Din verificările efectuate a reieșit că cel în cauză nu avea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus, iar motocicleta nu era înmatriculată în circulație.

Motociclistul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat că acesta băuse înainte de a pleca la drum – avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii aflați în serviciu pe raza orașului Covasna au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 36 de ani. Acesta conducea deși avea o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după cum a reieșit la testarea cu etilotestul. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Tot pentru că a condus băut este cercetat și un bărbat de 43 de ani, depistat de polițiști, duminică dimineață, la volanul unui autoturism care circula pe raza localității Moacșa. La testarea cu etilotestul s-a stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală în cauză.

Articolul precedentPolițiștii covăsneni, alături de copii de 1 iunie
Articolul următorRezultate foarte bune obţinute de sportivii covăsneni la campionatele Europene de Ju-Jitsu