Cursurile claselor pregătiroare (secțiile română și maghiară) și cele ale claselor a II-a A și a VII-a A de la Liceul de Arte „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe vor fi suspendate parţial marți și miercuri, iar în cazul Școlilor Gimnaziale  „Fejer Akos” din Micfalău (ciclul preșcolar și ciclul primar integral) și „Avram Iancu” din Covasna  (creșă, grupa mijlocie și grupa mare, grădiniță – integral, clasa I și a II-a) s-a luat deczia suspendării integrale a cursurilor.

Măsura a fost luată la propunerea conducerii unităților de învățământ, de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Covasna, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna și cu informarea Instituției Prefectului, pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Potrivit IŞJ Covasna, după suspendarea cursurilor, în unitățile de învățământ se va face igienizarea, urmărirea absenteismului şi raportarea datelor la IȘJ şi DSP Covasna iar clasele vor fi supravegheate prin triaj zilnic.

Săptămâna trecută, IȘJ Covasna a anunțat decizia de a suspenda partial sau integral cursurile în 5 unități de învățământ din județ, după ce chiar și 40% dintre elevi au lipsit de la ore.

 

Articolul precedentBloc din Sfântu Gheorghe evacuat de pompieri. Un copil a suferit un atac de panică
Articolul următor23 de programe de formare profesională pentru peste 300 de șomeri, în 2020, prin AJOFM Covasna