25 de persoane au fost evacuate de urgență dintr-un bloc de pe strada Stadionului din Sfântu Gheorghe, după ce mai multe deșeuri și materiale combustibile depozitate într-un apartament situat la etajul I al imobilului au luat foc.

14 persoane s-au autoevacuat, iar alte 11 au fost scoase cu ajutorul echipajelor de căutare-salvare. Un copil a suferit un atac de panică și a fost nevoie de intervenția unui echipaj SMURD care i-a acordat minorului primul ajutor.

„În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 16:30, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un incendiu produs la bloc de locuințe. (…) S-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și ambulanţă SMURD. În momentul sosirii la faţa locului, s-a constantat că ardeau diferite deșeuri și materiale combustibile depozitate într-un apartament situat la primul etaj, iar casa scării era inundată de fum. Concomitent cu interventia de stingere a incendiului, s-a realizat ventilarea casei scării și evacuarea locatarilor”, transmite ISU Covasna.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Foto: arhivă

Articolul precedentPrimarul din Sfântu Gheorghe s-a urcat pe clădirea unui fost hotel, înalt de 10 etaje, să anunţe candidatura pentru un nou mandat şi demolarea imobilului
Articolul următorAlte 3 școli din județul Covasna închise din cauza virozelor