Potrivit WE RADIO, Ministerul Educației extinde rețeaua de școli-pilot din sistemul național de învățământ, incluzând, începând cu acest an școlar, alte 28 de unități de învățământ din întreaga țară, printre care și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe.

Acestea se adaugă celor șase școli vizionare care anul trecut au pilotat elemente inovative la nivel de organizare a planului-cadru, structură a anului școlar sau evaluare, respectiv perioade mai scurte de învățare în alternanță cu perioade de odihnă, înlocuirea tezelor cu alte tipuri de evaluări, sau eliminarea mediilor semestriale. 

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” este singurul din județul Covasna care a primit statutul de școală-pilot (lista unităților de învățământ, AICI).

„Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși va pilota modelul de predare-învățare în sistem blended learning cu predare alternativă, cu prezență fizică și online, la forma de învățământ seral și postliceal. Scopul pilotării acestui model îl reprezintă atât optimizarea folosirii infrastructurii existente, cât mai ales reducerea abandonului școlar. Ce înseamnă acest lucru? Vom desfășura orele la învățământul seral și postliceal trei zile pe săptămână cu prezență fizică și două zile online. Mulțumesc din suflet colegilor care mi-au susținut ideea, și celor care m-au ajutat la întocmirea documentației necesare pentru aplicarea la acest program pilot”, a transmis directoarea liceului, Liliana Constantinescu.

Modelul de predare-învățare în sistem blended learning, predare alternativă cu prezență fizică și online, fie la intervale periodice, fie în mod regulat, a fost introdus anul trecut pentru nivelul gimnazial, iar din acest an se adaugă nivelurile liceal, seral și postliceal.

Amănunte, AICI

Articolul precedent9 scări de bloc din Sfântu Gheorghe vor beneficia de programul de reamenajare a spațiilor verzi
Articolul următorZeci de hipermarketuri din toată țara, închise de ANPC – focar de infecție, nereguli grave la raft