Nouă scări de bloc din Sfântu Gheorghe vor beneficia anul viitor de programul multianual de reamenajare a spațiilor verzi din zonele rezidențiale ale orașului, pe care Primăria l-a lansat la finalul lunii iulie, anunță We Radio.

În urma apelului făcut de autoritățile locale, 6 asociații de proprietari au depus cereri prin care solicitau crearea unor spații de odihnă cu plante cățărătoare, zone cu bănci și umbră, sau echipamente de irigare și spații pentru depozitarea bicicletelor în zonele verzi dintre blocuri. În urma evaluării făcute de comisia tehnică a programului, au fost selectate 5 asociații de proprietari cu 9 scări de bloc, urmând ca o echipă de arhitecți peisagiști să reproiecteze zonele verzi din cartierele respective. 

Construcția planurilor va începe în primăvara anului viitor iar bugetul alocat este de 1 milion de lei

„Șase asociații de locuințe cu 8 scări de bloc au aplicat pentru acest apel, cu intenția de a transforma aproximativ 2.897 de metri pătrați de spațiu verde, iar Comisia a evaluat cererile depuse. În urma discuțiilor cu asociațiile, suprafețele identificate pentru conversie au fost extinse și mai mult, iar Comisia tehnică a aprobat conversia unui total de 3.023,75 mp de spațiu verde în 9 scări de bloc din 5 asociații. O cerere a fost respinsă deoarece amplasamentul și scara nu erau acoperite de spații verzi. Arhitecții peisagiști au început deja să identifice și să studieze zonele, iar următorul pas va fi elaborarea unor planuri bazate pe nevoile exprimate de locuitori, care vor fi prezentate locuitorilor în cauză”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Amănunte, AICI

FOTO: WE RADIO

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorLiceul „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe a primit statut de școală-pilot în sistem blended learning