Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler Andras, a anunţat că instituţia pe care o conduce a decis să renunţe la apa îmbuteliată în pet pentru a reduce cantitatea de deşeuri din plastic.

Edler Andras a declarat că în instituţie se consumă doar apă de la robinet, aceasta fiind folosită chiar şi pentru protocol.

„Camera de Comerţ şi Industrie Covasna a trecut la o abordare mult mai ecologică, având în vedere că am decis să nu mai folosim apă minerală sau apă plată la pet-uri. În Sfântu Gheorghe apa de la robinet este foarte bună, analizele arată acest lucru, deci folosim apa de la robinet. Am cumpărat nişte carafe şi servim această apă şi la protocol”, a declarat Edler Andras.

Acesta a mai spus că ideea de a renunţa la apa îmbuteliată i-a venit în momentul în care a văzut ce cantităţi mari de plastic se adună în fiecare zi în birouri.

„Noi încă de acum doi ani facem colectarea selectivă a deşeurilor şi am pus nişte tomberoane pentru plastic şi hârtie în fiecare birou şi, la un moment dat, am văzut că acele tomberoane pentru plastic se umplu zilnic cu foarte multe pet-uri. Bineînţeles, am început să ne gândim la impactul asupra mediului când am văzut că producem atât de multe deşeuri din plastic şi atunci am decis să facem acest lucru, să trecem pe apa de la robinet”, a mai spus Edler Andras.

Articolul precedentTrei zile pline de sport la Sfântu Gheorghe. Program complet Zilele Sportive 2019
Articolul următorAu început rezervările pentru Crăciun și Revelion în pensiunile ANTREC Covasna