Cu mai bine de trei luni până la sărbătorile de iarnă, turiștii au început să se intereseze deja de pachetele turistice oferite de pensiunile covăsnene, afiliate Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din Romania (ANTREC).

Vicepreședintele ANTREC Covasna, Daragus Attila ne-a precizat că în acest an tarifele pentru pachetele de Crăciun și Revelion vor fi ușor mai ridicate, punând majorarea prețurilor și pe seama scumpirii facturilor la gaz și energie electrică.

„Încă nu sunt toate pachetele pregătite dar deja avem turiști interesați. Cam de la 1 octombrie vor începe să facă rezervări mai multe, mai așteptăm puțin. Prețurile vor fi puțin mai ridicate pentru că am avut creșteri și la curent și la gaz. Și formațiile sunt mai scumpe. De exemplu, o formație care știe două limbi, care poate cânta și în română și în maghiară, pentru că avem astfel de cereri, costă chiar și 9.000 lei. Nu e ieftin și cred că de Reveion cele mai costisitoare sunt formațiile. Totul este dublu”, ne-a explicat Daragus Attila.

Potrivit acestuia, dacă în anii precedenți în perioada sărbătorilor de iarnă turiștii scoteau din buzunare în jur de 1.050 lei pentru pachetele de 3 nopţi cu demipensiune, 1.250 lei pentru 4 nopţi, respectiv 1.400 lei pentru 5 nopţi, în acest an prețurile vor crește cu aproximativ 100 de lei, astfel că pentru cel mai scump pachet turiștii vor plăti în jur de 1.500 lei.

Pachetele vor include și surprize pentru turiști, care vor fi angrenați în activități specifice zonei și sărbătorilor de iarnă.

„Nu va fi o scumpire chiar atât de semnificativă, cam 1.500 lei va fi maximul. Dacă vorbim de Crăciun, turiștii vor avea parte de preparatele tradiționale care se cer în această perioadă: pomana porcului, mâncăruri tradiționale românești și ungurești. De Revelion, în funcție de vreme, dacă vom avea zăpadă vom putea ieși cu săniile trase de cai, și avem mai multe posibilități, dar dacă nu va fi zăpadă vom avea o problemă, pentru că înseamnă că trebuie să regândim pachetele astfel încât să fie bine și turiștii să fie mulțumiți”, a mai spus Daragus Attila.

Potrivit acestuia, majoritatea rezervărilor sunt făcute de turiști din sudul țării.

Articolul precedentCCI Covasna protejează mediul: în instituţie se bea doar apă de la robinet
Articolul următorONG-urile primesc 400.000 de lei pentru proiecte de terapie emoțională și prin artă