La începutul lunii viitoare, covăsnenii, și nu numai, au ocazia să facă o călătorie în timp, în atmosfera secolului 17, și să intre în pielea nobililor transilvăneni, cu o parte dintre ritualurile lor.

În perioada 2-4 august, Castelul contelui Kálnoky de la Micloșoara organizează cea de-a doua ediție a Zilelor Renascentiste, un eveniment dedicat familiilor și copiilor, care promite să aducă în prezent aspectele vremurilor trecute, prin activități precum plimbările cu trăsura trasă de ponei, călărie, vânătoare de comori, activități meșteșugărești, prelegeri științifice, dezbateri și concerte.

***

Castelul Kálnoky din Miclosoara a fost construit în anul 1500, având destinația de conac de vânătoare al familiei.

Actualul proprietar, contele Tibor Kálnoky face parte din cea de a 25-a generație a familiei, revenită în România după 50 ani de exil.

În prezent, Castelul găzduiește unul dintre cele mai frumoase muzee din țară – Muzeul Vieții Transilvănene, redeschis publicului în urmă cu mai bine de doi ani, unde vizitatorii pot admira obiecte ce le-au aparținut nobililor (recuperate, donate sau cumpărate) – arme autentice rămase din lupte, sobe, reconstituiri ale vestimentației de epocă, sau chiar un pian Streicher original, toate adunate laolaltă.

Articolul precedentAu început înscrierile pentru Cupa Háromszék la cross triatlon
Articolul următor„Întâlnirea trabantiștilor”, în august, la Valea Zânelor