La începutul lunii august, Valea Zânelor din stațiunea Covasna se transformă încă o dată într-un autentic „muzeu” al trabantelor. Proprietari din toate colțurile țării își vor expune mașinile la cea de-a 12-a ediție a „Întâlnirii trabantiștilor”.

Evenimentul, organizat de „TrabiBar” și Primăria Covasna, cu sprijinul DRE Racing Team, va avea loc în perioada 9-11 august, iar în program sunt prevăzute, printre altele, o paradă pe străzile orașului, o masă festivă și un foc de tarbără, anunță organizatorii.

„A devenit deja o tradiție, este ediția a 12-a. Noi am preluat organizarea în urmă cu 4 ani, împreună cu Primăria Covasna și cu domnul consilier local Domahazi János – DRE Racing Team. Vor fi participanți din cam toate județele țării, în edițiile precedente am avut și din Ungaria sau din Polonia. Vineri, pe 9 august, ne acomodăm, ne ocupăm de cazare, iar sâmbătă vom avea parada pe străzile din oraș, paradă care teoretic va începe la ora 10:00. Vom avea apoi program liber în centrul orașului, dar vrem să facem și o vizită la muzeul din Cernat, dacă reușim, încă nu avem confirmare că ne putem duce, după care ne vom întoarce în Valea Zânelor. Anul trecut am avut 57 de mașini dacă îmi amintesc bine, iar la masa festivă am fost în total aproape 300 de participanți. Sperăm ca și în acest an să fim tot cam atâția”, ne-a declarat unul dintre organizatori.

El a mai precizat că cea mai veche mașină care participă la acest eveniment este un Trabant model 500, care a fost fabricat în anul 1963, iar proprietarul este din județul Brașov.

La fel ca în anii precedenți, întâlnirea își propune să le ofere iubitorilor de mașini Trabant atât un prilej de socializare și de schimb de impresii, cât și promovarea zonei în care se va desfășura evenimentul, iar participarea la eveniment este gratuită, nefiind percepute taxe de intrare, cort sau parcare.

Articolul precedentZilele Renascentiste la Castelul din Micloșoara, ediția a II-a
Articolul următorProgramul filmelor la Cinema Arta în perioada 19-25 iulie