Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor este nemulţumit de procedurile de achiziţii publice, despre care spune că sunt prea lungi, şi consideră că este necesară modificarea legislaţiei.

În cadrul unei conferinţe regionale pe probleme de mediu, la care era aşteptată să participe şi ministrul Graţiela Gavrilescu, Tamas Sandor a declarat că procedura de achiziţie publică pentru construirea Centrului de management integrat al deşeurilor din localitatea Leţ „a provocat dureri de cap” autorităţilor locale.

„În zece ani de când ne ocupăm de acest proiect (management integrat al deşeurilor – n.r.) cele mai mari obstacole nu le-am avut la accesarea fondurilor europene, la organizarea asociaţiei, la organizarea colectării deşeurilor, ci ne-am lovit de laborioasa legislaţie în domeniul achiziţiilor publice. Şi vă dau două exemple – din bani europeni am construit mica uzină de la Leţ, la care procedura de achiziţii publice a durat 580 de zile. A trebuit să construim un drum judeţean de 6 km de la Moacşa până la Leţ, pentru că am construit această uzină în câmp, aveam toţi banii, aveam tot proiectul şi a durat procedura de achiziţie 700 de zile. Am terminat, avem un drum impecabil, avem o uzină impecabilă pentru deşeuri, dar vă spun că durerea de cap pe care ne-a dat-o procedura de achiziţii publice este de nedescris”, a declarat luni preşedintele CJ Covasna.

Deşi era anunţată participarea ei, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu nu a mai ajuns la Conferinţa de instruire şi diseminare a Planului Naţional de Gestionare a deşeurilor, a ghidurilor de bune practici şi a legislaţiei în domeniul deşeurilor, organizată la Sfântu Gheorghe pentru reprezentanţii autorităţilor locale din judeţele Braşov, Harghita şi Covasna.

Articolul precedentCrucea Roșie Covasna a lansat înscrierile pentru “Sanitarii pricepuți”
Articolul următorComandău, pe primul loc în Covasna la reciclare