Consiliul Județean (CJ) Covasna a adoptat joi o hotărâre prin intermediul căreia bugetul alocat pentru derularea programului „Laptele, cornul, și mărul” va fi defalcat la nivelul consiliilor locale, putând astfel să devină operațional începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2018-2019.

Vicepreședintele CJ Covasna, Henning Laszlo a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că schimbările legislative și birocrația au stat la baza amânărilor, iar prima licitație pentru atribuirea contractelor a eșuat, întrucât niciun furnizor local de produse lactate nu s-a prezentat.

„Aproape ne-am pierdut din cauza birocrației și schimbărilor legislative permanente.  Din 2013 și până în iunie 2017 am avut un contract-cadru, care a expirat, iar când am vrut să începem demersurile pentru un nou contract-cadru a apărut Hotărârea de Guvern 13 care a abrogat absolut toată legislația existentă (…) Modificarea legislației a adus și un beneficiu: pot participa la acest proiect și consiliile locale. Evident, nu se mai numește programul Lapte și corn, ci Programul pentru școli al României. Prima licitație pe care am pornit-o în luna mai a eșuat, având în vedere că nu a participat pentru lapte niciun investitor. Am demarat a doua licitație unde se pot depune proiecte până pe 8 ianuarie 2019. Azi am adoptat o hotărâre prin care am împărțit sumele aferente, primite pentru acest program, celor 38 de consilii locale care ne-au solicitat să participe”, a declarat Henning Laszlo.

Potrivit acestuia, în localitățile Vâlcele, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, datorită numărului mare de copii, va fi aplicată procedura de achiziție publică standard.

La nivelul județului Covasna, începând din 15 ianuarie 2019, ar urma să beneficieze de produse de panificaţie proaspete, lactate şi fructe un număr de 23.579 preşcolari din grădiniţele cu program scurt şi elevi din învățământul primar și gimnazial, iar bugetul alocat pentru derularea acestui program este de 1,26 milioane de lei.

 

Articolul precedentUrgenţele Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe vor fi extinse
Articolul următorCâinii comunitari de la Adăpostul din Câmpu Frumos, între nevoia de afecțiune și cea de tratament