Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe va fi extinsă şi dotată cu aparatură medicală modernă printr-un proiect cofinanţat din fonduri europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că proiectul depus în cadrul Programului Operaţional Regional a fost aprobat, iar anul viitor va fi semnat contractul de finanţare.

„În luna ianuarie o să semnăm contractul de finanţare pentru extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului din Sfântu Gheorghe, pe care l-am câştigat. Sunt două mari etape, una este construirea unei clădiri noi care va dubla suprafaţa UPU şi al doilea capitol este dotarea cu aparatură şi echipamente medicale în valoare de peste 800.000 de euro. După modernizare vor fi două secţii separate, şi asta este noutatea absolută, secţii separate pentru urgenţe adulţi şi urgenţe copii. În momentul de faţă aici îşi desfăşoară activitatea aproape 70 de persoane, medici, asistenţi şi personal auxiliar, care tratează peste 35.000 de cazuri anual”, a precizat Tamás Sándor.

 

Articolul precedentCrucea Roșie a dat startul Tombolei de Crăciun. 500 de pachete cu alimente vor ajunge la nevoieşi
Articolul următorLaptele, cornul și mărul ajung la elevi la începutul anului viitor