Peste 2.400 de covăsneni au fost diagnosticaţi în ultimele zile cu diverse forme de viroze respiratorii. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna spune că situația la nivel județean nu este alarmantă, creșterea nefiind semnificativă față de săptămâna precedentă.

În ultimele zile medicii au confirmat prin intermediul testelor rapide 10 cazuri de gripă, 8 dintre pacienți fiind în prezent internați în spital cu forme ușoare, fără complicații.

Stăm cam la fel, situația rămâne stagnantă. Avem o creștere nesemnificativă de 1,2%, am codificat săptămâna asta 2.406 cazuri, față de 2.360 săptămâna trecută. Formele sunt foarte ușoare, doar un procent de 1% au necesitat spitalizare. Față de pragul epidemic, de 2.814 cazuri, suntem cu 12,58% sub. Dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut, când aveam 3.025 de cazuri, anul acesta sunt mult mai puține. În 2015 am avut chiar maxima din ultimii 10 ani, cu 3.963 cazuri înregistrate (…) În ceea ce privește gripa au fost confirmate 10 cazuri pe testele rapide, din care în 8 cazuri s-a recurs la internare. Sunt forme ușoare, tratate cu antivirale, fără complicații, nu a fost necesară trimiterea tulpinii pentru tipizare la Institutul Cantacuzino”, a declarat reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

La începutul lunii februarie Ministerul Sănătății a livrat doar 180 de doze de vaccin antigripal, din totalul celor 520 solicitate de DSP Covasna, fiecărui cabinet de medicina familiei care a solicitat suplimentarea fiindu-i repartizate 10 fiole.

Articolul precedentA început votul publicului, pentru operatorii de turism, la Gala Visit Covasna
Articolul următorJudețul Covasna, pregătit cu aproximativ 2.000 de doze de vaccin antirujeolic