Numărul cazurilor de rujeolă la nivel național este în creştere, atrag atenţia specialiştii, bilanţul morţilor ridicându-se la 62. Cel mai recent deces a fost înregistrat zilele trecute la Iaşi, victima fiind o tânără de 20 de ani.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna spun că la nivelul județului dozele de vaccin împotriva rujeolei sunt suficiente, imunizarea făcându-se chiar și în afara schemei de vaccinare.

Noi de anul trecut, din iunie, nu am avut niciun caz de rujeolă, să sperăm că nici nu vom avea. Există totuși șanse să apară și la noi dacă sunt cazuri în județele din jurul nostru. Vaccin este, se vaccinează chiar și suplimentar, în afara schemei de vaccinare, la vârsta de 9-11 luni. Cine dorește și se încadrează în categoria vaccinală poate să solicite. În depozitul DSP mai avem 1.200 de doze de vaccin antirujeolic, iar în teren sunt în jur de 700 de doze, deci la nivel județean avem apropximativ 2.000 de doze”, a precizat reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România, raportate până la data de 1 martie, este de 15.981.

Articolul precedent10 cazuri de gripă confirmate în județul Covasna în ultima săptămână
Articolul următorViolența în familie înregistrează scăderi în județul Covasna