Ziua Protecţiei Civile din România a fost marcată joi printr-o serie de manifestări şi activităţi organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna. Înaintări în grad, Ziua porților deschise, puncte de informare preventiva, concurs de desen şi „Cupa Protecţiei Civile” la tenis de masă şi minifotbal, toate au fost organizate pentru a marca împlinirea a 86 de ani de la înființarea Protecţiei Civile în România.

În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim, un ofițer şi trei subofiţeri, respectiv: la gradul de căpitan, Borboly Bela-Claudiu și la gradul de plutonier adjutant, Carp Silviu-Ionel, Szabo-Tibor Csongor și Vargyasi Csaba.

Cu această ocazie s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, subunităţile de intervenţie ale ISU Covasna fiind vizitate de zeci de preșcolari și elevi. Salvatorii au prezentat vizitatorilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă.

Pompierii covăsneni au fost în centrele oraşelor din judeţ unde le-au prezantat cetăţenilor informaţii despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, oferindu-le şi materiale informative.

Totodată, la sediul ISU Covasna a avut loc festivitatea de premiere din cadrul concursului de desen cu tema „Pompierii 112″ la care au participat elevii claselor a IV-a de la Liceul de artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. Premierea micuţilor s-a făcut întru-un cadru festiv, elevii fiind răsplătiți cu premii, dulciuri şi cu o zi petrecută în rândul salvatorilor covăsneni.

„Cupa Protecției Civile”, cum au fost intitulate concursurile de tenis de masă şi minifotbal, organizate în mai multe locaţii din municipiul Sfântu Gheorghe, s-a disputat între pompierii din toate subunităţile din judeţ.

Competiţia de minifotbal, caracterizată prin fair-play și cu multe goluri marcate, a fost câştigată de către echipa nr. 2 a Detaşamentului Sfântu Gheorghe, podiumul fiind completat de: chipa nr. 1 şi echipa nr. 3 din cadrul aceluiaşi Detaşament.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al județului Covasna a oferit tuturor participanţilor cupe și diplome.

Foto: ISU Covasna

Articolul precedentŞase spectacole pentru copii la Zilele Sfântu Gheorghe
Articolul următorPompierii covăsneni, lecții practice în școli: „Copiii sunt viitorul nostru, de aceea este foarte important ca ei să fie cât mai bine pregătiți”