Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe va face parte din cadrul celui de-al 19-lea festival de film transilvănean.

Cei interesați pot alege din programul „colorat” al seriei de evenimente, în perioada 4 – 6 octombrie, de vineri până duminică.

Prima ediţie a festivalului Filmtettfeszt a fost organizată în anul 2001 cu scopul de a prezenta publicului clujean filme de artă produse recent în Ungaria, premiate la diferite festivaluri internaţionale, dar care nu au intrat în distribuţie cinematografică în România. În acelaşi timp organizatorii au dorit să asigure un prilej de prezentare cineaştilor maghiari transilvăneni deja cunoscuţi sau aflaţi încă la început de carieră.

De-a lungul anilor a crescut numărul filmelor proiectate, a genurilor şi invitaţilor din breaslă prezente la festival, dar şi a locaţiilor: în 2019 avem bucuria de a organiza proiecţii simultane în 15 oraşe (Cluj-Napoca, Arad, Carei, Covasna, Gheorgheni, Gherla, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Salonta, Satu Mare, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Timișoara).

Intrarea este liberă la toate proiecţiile şi evenimentele speciale din program. Filmele rulează subtitrate în limba română.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina oficială a cinematografului AICI.

Articolul precedentAparatură medicală nouă la Belin, printr-un amplu proiect de dezvoltare locală
Articolul următorVictorie lejeră pentru Sepsi-SIC în prima etapă a noului sezon de baschet feminin