Zece proiecte au fost declarate eligibile în urma organizării concursului local de proiecte „România în mișcare”.

Concursul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Covasna, ca parte a programului național „România în mișcare”, lansat la începutul anului de Ministerul Tineretului și Sportului.

Zece proiecte au fost înscrise la nivelul județului Covasna și toate au fost declarate eligibile, conform datelor DJST.

Organizarea concursului „Off Road – Trophy Covasna – România 100”, organizarea unui weekend al sporturilor cu rachete,  participarea la un cantonament de escaladă sportivă la București, organizarea unui seminar și cursuri pe tema sistemelor de arbitraj și sistemelor competiționale, se numără printre scopurile proiectelor eligibile. Printre proiectele selectate ca eligibile sunt cuprinse și cele vizând organizarea unui stagiu de practică, perfecționare și specializare Judo, arte marțiale, finanțarea unei asociații în vederea pregătirii pentru campionatul național de schi alpin 2018/2019 și în vederea organizării unor campionate interne și internaționale, participarea la turnee internaționale de tenis în scaun rulant. De asemenea, dintre proiectele eligibile face parte și cel privind cofinanțarea organizării meciurilor de acasă din luna noiembrie 2018 din cadrul FIBA Eurocup Women. Un alt proiect selectat vizează  promovarea fotbalului în mediul rural și creșterea atractivității acestuia în satele și comunele din județul Covasna.

Bugetul alocat acestui concurs local de proiecte este de 63.000 de lei

Aplicanţii eligibili au fost structurile sportive care au secții sportive afiliate la federațiile sportive naționale și care au sediul social în județul Covasna.

Soluţionarea eventualelor contestaţii se va face în ziua de 25 septembrie 2018, iar încheierea contractelor de finanţare nerambursabilă cu structurile sportive se va face în perioada 25 septembrie – 01 octombrie 2018, conform DJST Covasna.

Articolul precedent1.500 de voluntari înscrişi pentru „Let’s do it, Romania!” în judeţul Covasna
Articolul următorDefilare de Ziua Pompierilor pe 13 septembrie la Sfântu Gheorghe