Județul Covasna se alătură sâmbătă, 15 septembrie, Zilei naționale de curățenie derulată sub genericul „Let’s do it, Romania!” și „World Cleanup Day”.

Ideea mișcării „Let’s do it!” s-a lansat în anul 2008, în Estonia, fiind preluată în 2009 de Letonia și Lituania, iar în 2010 a ajuns în România. Potrivit coordonatorului județean al evenimentului, Grüman Eva, ediția actuală, cea de-a șasea în ţara noastră, se va desfășura la nivel internațional sub genericul „World Cleanup Day”, 150 de țări din întreaga lume pornind lupta împotriva deșeurilor. Înscrierile continuă, încă, la nivelul județului fiind implicate în derularea campaniei peste 20 de instituții.

„Din 2010, acțiunea a fost organizată de 5 ori, iar pentru anul 2018 aceasta a primit numele de World cleanup day. 150 de țări au decis să  mobilizeze 5% din populația lor. Pentru România, asta ar însemna ca un milion de voluntari să participe sâmbătă la activitate. Se pot înscrie atât pe site-ul www.letsdoitromania.ro, cât și la nivel local, la coordonatori”, a declarat Gruman Eva, în cadrul unei conferințe de presă.

Gruman Eva a menționat că, „Let’s do it, Romania!” va începe sâmbătă, 15 septembrie, la ora 9.00, întâlnirea voluntarilor din zona Sfântu Gheorghe făcându-se în parcul din centrul municipiului.

Articolul precedentCărți cadou de la Jandarmeria Covasna pentru Şcoala din Lunca Mărcușului
Articolul următorZece proiecte covăsnene, eligibile pentru „România în mișcare”