Peste 50 de voluntari și angajați ai Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe au pornit în acest weekend într-o cursă de 24 de ore pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost, a celor cu posibilități materiale reduse și a vârstnicilor aflați în Căminul Zathureczki Berta din municipiu, cu ocazia „Zilei mondiale a săracilor”.

Deși nu a fost la fel de frig ca în anii trecuți, cele 9 grade Celsius au fost suficiente pentru ca voluntarii să se mobilizeze cu mic, cu mare, și să pornească la drum pe străzile din municipiu, în căutarea celor fără adăpost pentru a le împărți pături, sendvișuri și ceai cald.

Coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez, Székely Róbert spune că „este o mândrie” faptul că au rămas foarte puține persoane care își mai fac veacul prin diferite zone ale municipiului Sfântu Gheorghe, pentru că majoritatea au fost convinse să intre în Adăpostul de Noapte unde pot primi îngrijiri și beneficiază de tot sprijinul angajaților.

„Este o cursă de 24 de ore, până la miezul nopții avem activități. Anul acesta suntem peste 50 de voluntari, de data aceasta nu am implicat atât de mult grupele de copii. Am fost la Căminul de vârstnici Zathureczki Berta, acolo unde voluntarii noștri au desfășurat activități pentru vârstnici. Am făcut 120 de brioșe, iar duminică dimineață, la ora 6:30, le-am împărțit la Adăpostul de Noapte și la Căminul de bătrâni. Am făcut câte 3 sandvișuri pentru fiecare persoană, în total 75 de sandvișuri, pentru că avem 25 de persoane în Adăpostul de Noapte. Suntem mândri de faptul că nu sunt oameni afară, am lucrat foarte mult la acest lucru, să nu mai fie oameni pe stradă. În momentul de față sunt două persoane, cele pe care nici anul trecut nu am reușit să le convingem să vină în Adăpost, acel cuplu, dar cu ceilalți am reușit, toți sunt la noi”, ne-a explicat Székely Róbert.

Acțiunea este organizată cu ocazia „Zilei mondiale a săracilor”, marcată în fiecare an în cea de a 33-a duminică a timpului liturgic.

ImagineImagine

Articolul precedentCoșul lunar pentru un trai decent a crescut cu 200 de lei în acest an
Articolul următorUn local din Sfântu Gheorghe începe pregătirile pentru Moș Nicolae: ateliere, târg de jucării și eveniment caritabil