Volumul Romulus Cioflec, „Pe urmele Basarabiei” va fi lansat de Ziua Limbii Române, în data de 31 august, la Salonul Internațional de Carte Bookfest din Chișinău (Moldexpo), eveniment care are loc în perioada 28 august – 1 septembrie.

Volumul apare în colecția Pagini despre Basarabia – editura Știința, și cuprinde textul primei ediții a cărții lui Romulus Cioflec „Pe urmele Basarabiei. Note și impresii din revoluția rusească” (1927), textul inedit cu referință la Basarabia – „Căutând îndărăt și căutând înainte” (1942) și scrisorile lui Romulus Cioflec către G. Ibrăileanu, trimise din Chișinău în perioada dintre anii 1916 și 1922. Volumul e însoțit de un studiu introductiv, de o cronologie asupra vieții și operei, o secțiune de note și comentarii și alta de iconografie, care completează informația despre scriitorul ardelean și relația lui cu spațiul dintre Prut și Nistru.

„În cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest din Chișinău (Moldexpo), va avea loc lansarea volumului: Romulus Cioflec „Pe urmele Basarabiei”, ediție îngrijită, studiu introductiv, cronologie, note și comentarii, iconografie de Luminița Cornea, Editura Știința, Chișinău, 2019 (…) Acest eveniment ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Limbii Române în Chișinău, capitala Basarbiei, sub patronajul spiritual al scriitorului Romulus Cioflec, realizând astfel un arc simbolic între Transilvania și Basarabia”, au transmis miercuri reprezentanții Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe.

Scriitoarea Luminița Cornea, colaboratoare a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, este cunoscută în Republica Moldova prin prezența la numeroasele activități desfășurate în cadrul ASTREI, despre care a scris în studii și volume, prezentând personalități și realități ale Basarabiei de ieri și de azi.

La eveniment vor participa și istoricul Ion Negrei, cercetător în cadrul Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei și realizatoarea ediției Luminița Cornea, istoric și critic literar, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Brașov.

 

Articolul precedentOrganizatorii Festivalului pulzArt caută voluntari
Articolul următorTabăra Internațională de Teatru a Trupei Osonó s-a încheiat