Cea de-a 9-a ediție a Taberei Internaționale de Teatru, organizată la Budapesta de Teatrul Independent Osonó din Sfântu Gheorghe a ajuns la final.

Derulată în perioada 21-26 august, programul taberei la care au participat tineri din România, Croația și Ungaria, a cuprins, printre altele, ateliere de teatru, comunicare și autocunoaștere, conduse de managerul și regizorul Teatrului Osonó, Fazakas Misi, şi de actorul Mucha Oszkár.

„Este vorba despre un proiect care reuneşte tineri pasionaţi de teatru din mai multe spaţii culturale, cu scopul de a deschide un spaţiu de întâlnire unde participanţii să exerseze comunicarea cu sine şi cu alţii, prin experienţe artistice specifice teatrului contemporan. În tabără au participat 12 tineri din România, Croația și Ungaria (…) Pe lângă atelierele teatrale și de autocunoaștere, participanții au început fiecare dimineaţă cu exerciţii de încălzire fizică şi mentală, iar seara se ocupau cu repetiţiile scenelor pe care le-au prezentat în ultima zi a Taberei”, a transmis managerul și regizorul Teatrului, Fazakas Misi.

Teatrul Independent Osonó realizează proiecte sociale, teatrale și educaționale, iar până în prezent a organizat 77 de tabere pentru tineri și adulți.

Foto: Fazakas Misi

Articolul precedentVolumul Romulus Cioflec „Pe urmele Basarabiei”, lansat la Moldexpo
Articolul următorOrdin de protecție provizoriu emis pe numele unui bărbat din Sfântu Gheorghe