Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a luat decizia suspendării pe termen nelimitat, începând de luni, a accesului vizitatorilor în toate secțiile unității medicale, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi infecţii respiratorii acute, anunţă conducerea unităţii medicale.

Conducerea spitalului a decis sâmbătă suspendarea vizitelor în secțiile Neonatologie, Pediatrie, Boli Infecțioase Copii, Obstetrică și Psihiatrie Copii.

„Este o măsură de prevenție pentru că numărul virozelor a crescut, nu în mod alert, dar a crescut, astfel că pentru ocrotirea pacienților internați, mai ales a celor de la Neonatologie și Pediatrie, am luat această decizie (…) Din fericire nu am avut niciun deces cauzat de gripă, dar au fost și sunt în continuare pacienți internați. Am avut mai mult prezentări la Urgență, iar în rândul populației a crescut numărul virozelor”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert.

Săptămâna trecută, numărul virozelor respiratorii în județul Covasna a crescut cu 25,3%, fiind înregistrate cu peste 800 de cazuri mai multe față de săptămâna precedentă, potrivit datelor Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

O creștere cu aproximativ 14% s-a observat și în cazul pneumoniilor, iar numărul pacienților internați a crescut la 2%.

Cazuri de gripă au fost confirmate în municipiul Sfântu Gheorghe și în localitățile Sita Buzăului, Micfalău și Întorsura Buzăului.

Articolul precedentPeste 200 milioane și jumătate de lei pentru servicii medicale prin CAS Covasna în 2019
Articolul următorO stradă din Târgu Secuiesc, fără apă luni timp de câteva ore