205.538.214 lei este suma alocată în 2019 pentru finanțarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale, prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna, cea mai mare sumă (86.099.595 lei) fiind alocată spitalelor din județ.

Anul trecut, finanțarea asigurată de CAS Covasna pentru medicamente cu și fără contribuție personală a fost de peste 38 de milioane de lei; pentru tratamentul pacienților cu boli cronice cu risc crescut, utilizate în programele naționale cu scop curativ s-au alocat peste 29 de milioane de lei, iar pentru materiale sanitare specifice utilizate în programele naționale cu scop curativ s-au alocat aproape 1,8 milioane de lei.

Asistența medicală primară a fost finanțată, prin CAS Covasna, cu peste 24.6 milioane lei, cea pentru specialități clinice a primit peste 9.3 milioane de lei, în vreme ce pentru asistența medicală stomatologică s-au alocat mai puțin de 578 mii lei.

La polul opus, cea mai mica sumă (110.000 lei) o reprezintă finanțarea serviciilor de îngrijire medical la domiciliu, arată datele CAS Covasna.

Articolul precedentPeste 6.700 de carduri de sănătate emise în 2019 în județul Covasna
Articolul următorVizitele în toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe suspendate pe perioadă nedeterminată