Viitori ofițeri ai Organizației Națiunilor Unite (ONU), provenind din 8 țări, participă zilele acestea în județul Covasna, la o vizită de informare în cadrul „Cursului Superior Internațional” organizat de Școala de Aplicație pentru Ofițeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române.

Delegația, ajunsă în județul Covasna la începutul acestei săptămâni, este formată din viitori ofițeri provenind din țări precum Franța, Ucraina, Polonia, Madagascar, Djibouti, Iordania, Republica Moldova și Palestina, ce vor ocupa funcții într-un stat major internațional, și care vor putea efectua operațiuni de menținere a păcii sub mandatul ONU.

Stagiarii au scris telegrame „de pe front”

În cadrul vizitei, marți, 16 octobrie, stagiarii au vizitat și Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, unde au participat la ateliere de scriere cu pana.

„Au vizitat expoziția Așezarea preistorică Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetății și au luat parte la un atelier de scriere cu pana și tocul cu peniță. Au scris un model de telegramă de la 1918, ca și când ar fi fost pe front și ar trimite-o celor dragi. Fiecare a scris ce a vrut. Au fost în jur de 16 persoane, alături de doi reprezentanți ai jandarmeriei din Sfântu Gheorghe”, a explicat reprezentanta MNCR, Cristina Felea.

Aceasta este a XVI-a ediție a cursului Superior Internațional organizat de Școala de Aplicație pentru Ofițeri ,,Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române. Vizita este una cu scop de informare și documentare în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.

Sursa foto: Inspectoratul de Jandarmi Judetean Covasna & Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni 

 

Articolul precedentSanitas Covasna: „Vom acţiona în instanţă unitățile medicale”
Articolul următorFilm documentar despre Nedeia Mocănească, proiectat joi la Sfântu Gheorghe