Conducerea UDMR Covasna a declarat luni că rezultatul alegerilor europarlamentare de duminică reconfirmă poziţia Uniunii de lider al comunităţii maghiare din România, demonstrând, totodată, unitatea, puterea de mobilizare şi forţa acestei comunităţi.

„Votul, din perspectiva comunităţii maghiare, trebuie să vă spun că este un semnal foarte puternic. Mesajul comunităţii maghiare a fost că nu puteţi construi o Românie fără să luaţi în considerare comunitatea maghiară, ăsta este mesajul principal al acestui vot, din punctul meu de vedere. Această comunitate ştie să se mobilizeze. Mesajul cred că este foarte clar – UDMR contează, UDMR nu poate fi evitată atunci când se discută orice problemă care vizează viitorul acestei ţări şi, mai mult decât atât, UDMR nu este un partid de 5-6%, ci este vocea comunităţii maghiare. Aşa trebuie văzută şi aşa trebuie să se discute cu UDMR”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a apreciat faptul că electoratul a ieşit în număr mare la vot atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean. Potrivit acestuia, UDMR a obţinut în judeţul Covasna peste 51.000 de voturi, subliniind că acest rezultat foarte bun se datorează şi efortului făcut de cei aproape 500 de oameni care s-au implicat în realizarea acestei campanii electorale, printre care primari, consilieri locali, preoţi, organizaţii de tineret şi de femei.

„A fost cea mai mare prezenţă la vot la alegeri europarlamentare din istoria României. Oamenii, şi desigur vorbesc aici în primul şi în primul rând despre cetăţenii români de etnie maghiară, ne-au transmis, prin votul lor, mesajul că vor să continuăm lărgirea sferei legislaţiei şi a drepturilor minorităţilor naţionale. (…) Cel mai mare mesaj al cetăţenilor de etnie maghiară este că ei vor să fie reprezentaţi de maghiari şi nu de altcineva. (…) Cred că în 2019 discursul de tip fascist politic, practicat de unii politicieni români, e un păcat enorm şi pentru democraţia din România, dar şi pentru partidele româneşti”, a afirmat Tamas Sandor, care este şi preşedintele UDMR Covasna.

Articolul precedentPNL Covasna, mulţumit de rezultatul alegerilor din judeţ
Articolul următor13 grupuri de elevi din Sfântu Gheorghe participă la prima Gală Innovatory