13 grupuri, în total 65 de elevi din 6 licee din Sfântu Gheorghe au lucrat împreună cu 9 profesori în săptămânile trecute la identificarea unor probleme din oraș și propunerea de soluții la aceste probleme.

La Gala INNOVATORY ei vor prezenta prototipurile de soluții pregătite în acest timp, iar proiectul va premia cele mai bune idei: 6 echipe vor primi un premiu de 600 lei/echipă.

Gala INNOVATORY va avea loc în data de 29 mai 2019 de la ora 17 la Studioul de Dans Háromszék (Piața Libertății nr. 1.).

Echipele își vor prezenta prototipurile în blocuri de câte 3 minute.

INNOVATORY, un proiect de inovare socială derulat de Grupul PONT, își propune realizarea unui program care să dezvolte competențele tinerilor în a identifica problemele din societate și posibilele soluții la acestea, cu ajutarea facilitatorilor. Munca de echipă, gândirea critică, empatia, planificarea orientată pe soluții sunt doar câteva din metodele și principiile de lucru abordate în program.

Proiectul dorește să contribuie la încurajarea creației interdisciplinare, participative și care contribuie la dezvoltarea socială și urbană prin intermediul unui proiect de tineret care contribuie la dezvoltarea competențelor de creativitate a tinerilor prin abordarea metodelor specifice de tip Design Thinking.

Programul INNOVATORY din Sfântu Gheorghe este realizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Inspectoratul Școlar Județean Covasna și este finanțat de către Fondul Bethlen Gábor Alap din Ungaria.

Articolul precedentVIDEO. UDMR Covasna: „Nu puteţi construi o Românie fără să luaţi în considerare comunitatea maghiară”
Articolul următorCod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, inclusiv în Covasna