Marţi dimineaţă, cu puţin timp înainte de terminarea turei de serviciu, echipajul SMURD a fost direcţionat la un incendiu care se manifesta cu violenţă la o şură din localitatea Surcea.

La faţa locului s-au deplasat peste 20 de pompieri cu cinci autospeciale cu apă şi spumă din subunităţile municipiilor Târgu Secuiec şi Sfântu Gheorghe.

Conform ISU Covasna, intervenția pompierilor militari durează de aproximativ şapte ore şi este îngreunată din cauza cantităţii mari de materiale combustibile şi a lipsei surselor de apă în apropiere, echipajele fiind nevoite să alimenteze de la câţiva kilometri autospecialele în repetate rânduri.

Flăcările au afectat şura din lemn şi cărămidă pe o suprafaţă de circa 300 mp, aproximativ 8 tone de fân, 3 tone de porumb şi o căruţă.

Din fericire, nu sunt pierderi de vieţi omeneşti sau animale, iar cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare.

Articolul precedentPremieră pentru paramedicii din Târgu Secuiesc: o tânără de 19 ani a născut în ambulanţă al treilea copil
Articolul următorSezonul proiecțiilor de film „Cinemobilul” continuă. Joi caravana ajunge la Sfântu Gheorghe