Poliția Română, prin Direcția Transporturi, participă în această perioadă la o amplă acțiune organizată la nivel european sub egida RAILPOL.

Acțiunea, care se derulează în perioada 13-14 noiembrie, are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

Potrivit IPJ Covasna, la nivelul județului au fost formate echipe mixte din polițiști, jandarmi și pompieri, care vor acționa atât în trenurile personale și marfare, în stațiile și triajele feroviare, cât și în zonele unde infracționalitatea este ridicată.

De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice, iar oamenii legii vor efectuata verificări şi la centrele de colectare a materialelor feroase şi neferoase, pentru a descuraja valorificarea ilegală a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

„Acţiunile organizate de Poliţia Română în primele 9 luni ale lui 2019, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale, au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone metale neferoase (cupru), respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi 42,5 tone deşeuri periculoase. La nivel județean sunt angrenați un număr de 19 lucrători, mai exact au fost constituite echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, cei din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Județului Covasna, pompieri din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mihai Viteazul al Județului Covasna și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gheorghe Doja Covasna”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

VIDEO ►

La nivel național, peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranților   ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.
Articolul precedentUDMR nu va susţine pe nimeni în turul doi: „Nu au cerut sprijinul comunităţii maghiare”
Articolul următorFOTO.Ample lucrări de modernizare a străzilor, pe final de an, la Târgu Secuiesc