Victimele violenței domestice vor putea beneficia de cazare într-o locuință protejată, dar și de ajutor pentru a se reintegra socio-profesional. Consiliul județean Covasna a aprobat, în cadrul ultimei ședințe, parteneriatul dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în cadrul proiectului „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, inițiat de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul proiectului, DGASPC Covasna propune identificarea și alocarea spațiilor necesare pentru crearea locuinței protejate și a serviciilor integrate complementare de grup de suport și consiliere vocațională pentru victimele violenței domestice. Astfel, în județul Covasna va fi amenajată o locuință protejată pentru 6 persoane și un cabinet pentru desfășurarea activităților de consiliere și suport.

„Instituția noastră și-a propus să înființeze o locuință protejată și să creeze un grup de suport, să furnizeze servicii de consiliere psihologică, respectiv vocațională pentru victimele violenței domestice în sprijinul pentru tranziția la o viață independentă a victimelor violenței în familie. A fost identificat spațiul care ar corespunde acestui scop, în care locuința protejată va fi înființată – unul dintre cele două apartamente închise din cadrul Centrului de sprijin pentru tinerii peste 18 ani. Prin proiect se va asigura finanțarea necesară pentru crearea/amenajarea locuinței protejate și a spațiilor pentru desfășurarea serviciilor integrate complementare de grupuri de suport și cabinete de consiliere vocațională”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul are o valoare totală de peste 51 de milioane de lei și își propune reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile, prin furnizarea unor servicii sociale, medicale, socio – profesionale și de formare profesională.

La nivel național se prevede crearea unei rețele inovative integrate de 42 de locuințe protejate, în 41 județe din țară și în sectorul 5 București, destinate asigurării măsurilor de protecție în regim de urgență a victimelor violenței în familie. În același timp, proiectul propune dezvoltarea și furnizarea serviciilor de asistență socială și juridică, consiliere psihologică și vocațională, respectiv suport prin crearea grupurilor de suport.

Articolul precedentSepsi OSK urcă pe loc de playoff după 3-0 la Călăraşi
Articolul următorExatlon România – Mădălina Linguraru: „Competiția a luat sfârșit! Am câștigat cea mai frumoasă experiență din viața mea”