Românii care se încălzesc la centrale individuale pe gaze naturale vor plăti 31 de bani pe kwh, indiferent cât consumă, a reconfirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a explicat că România va avea suficiente rezerve pe perioada iernii, în condițiile în care dependența de gazul rusesc nu este atât de mare. 

„Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi.

Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării.

Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută. Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”, a declarat Virgil Popescu, la un post TV.

Ministrul a precizat că în jur de 1 octombrie rezerva de gaz natural va fi mai mare de 80% din necesar, cu mult peste înmagazinarea de anul trecut.

Articolul precedentAcțiune a Poliției Rutiere Covasna! 89 de sancțiuni aplicate
Articolul următorLegile Puterii/ Noi cu facturile și ratele, politicienii cu cearta sterilă: bătaie de joc pe nervii românilor