Polițiștii acționează pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

La finalul săptămânii trecute, la nivelul județului Covasna s-au organizat acţiuni zilnice pentru reducerea riscului rutier, pe întreaga reţea de drumuri, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale dintre care 18 pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 11 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 8 pentru abateri comise de bicicliști și 8 pentru abateri comise de pietoni.

Și conducătorii de atelaje hipo s-au aflat în vizorul polițiștilor rutieri fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale celor care au fost depistați că nu respectă regulile de circulație.

În cursul acțiunii au fost reținute 2 de permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe limitele de viteză impuse pe sectorul de drum pe care circulă, să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Nu uitați că minutele castigate prin nerespectarea nerespectării regimului legal de viteză nu pot justifica consecințele pe care o astfel de conduită le generează, atât în ceea ce privește sancțiunile prevăzute de lege cât și riscurile de a fi implicat într-un accident rutier și urmările care pot decurge din acesta.

Articolul precedentExplodează CAȘCAVALUL. Prețurile produselor lactate vor crește spectaculos până la finele anului
Articolul următorVeste URIAȘĂ pentru românii cu centrale termice individuale. Ce mesaj le-a transmis ministrul Virgil Popescu