Autoritățile ungare, prin Ministerul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, vor trimite aproximativ 20 de miliarde de forinți (echivalentul a 60,3 milioane de euro), fermierilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, în cadrul Programului de dezvoltare economică, și pe baza unor evaluări făcute de Fundația Pro Economica Târgu Mureș.

În cadrul apelului de proiecte destinat celor trei județe, fermierii au putut solicita subvenţii în valoare de cel mult 15.000 de euro fiecare, cu o contribuţie proprie de 25%.

Astfel, dintr-un total de 5.293 de proiecte depuse, în urma apelului lansat în cadrul Programului de dezvoltare economică, vor primi finanțare un număr de 4.929 de fermieri care vor putea semna contractele, iar atragerea subvenţiilor de la Ministerul Ungar va putea începe încă din acest an.

Prioritate în cadrul Proiectului au avut fermierii cu vârste sub 40 de ani şi cei care s-au aliat în cooperaţii, iar în cazul celor care aveau datorii fiscale sau nu dispuneau de teren propriu, cererile au fost respinse.

Majoritatea proiectelor (cca. 3.900), au fost depuse de persoane fizice, iar cele mai multe solicitări au fost pentru achiziționarea de utilaje şi echipamente agricole.

Solicitanţii pot afla dacă li s-a acordat subvenţia pentru proiectele depuse de pe site-ul Fundaţiei, www.proeconomicaalapitvany.ro.

Articolul precedentProprietarul gospodăriei în care s-a descoperit focarul de pestă porcină, amendat cu 6.400 lei
Articolul următorBilete pentru meciul Sepsi OSK – Astra din Liga 1