Un tânăr în vârstă de 18 ani din Covasna a fost reținut de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de „tâlhărie calificată” și „tentativă la tâlhărie calificată”.

Suspectul este bănuit că ar fi intrat în mai multe magazine din municipiul Brașov, unde sub amenințarea unei arme, având pe față o cagulă, a furat bani din casele de marcat.

Polițiștii au probat întreaga activitate infracțională a tânărului, în urma verificărilor rezultând că acesta ar fi pătruns în mai multe societăți comerciale cu sediul în municipiul Brașov, având fața acoperită, iar sub amenințarea unei arme, ar fi sustras suma totală de 2.800 lei din casele de marcat. De asemenea, tânărul, având pe față o cagulă și cu un pistol de tip airsoft în mână, ar fi acostat din spate o femeie, în timp ce aceasta se deplasa pe trotuarul unei străzi din municipiului Brașov și i-ar fi solicitat bani, fără ca victima să dea curs solicitării”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, subcomisar Alina Ivan.

La data de 29 ianuarie a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Brașov și un mandat de aducere, în urma căruia suspectul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Brașov, în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Arest și Reținere Preventivă  al  I.P.J. Brașov.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de ”tâlhărie calificată” și două infracțiuni de ”tentativă la tâlhărie calificată”, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Articolul precedentAlege Prioritățile Orașului Sfântu Gheorghe!
Articolul următorAproape 2.000 de amenzi anul trecut pentru neplata parcării la Sfântu Gheorghe