O situaţie statistică a Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe ne indică faptul că în anul 2018 aproape 2.000 de şoferi au fost sancţionaţi pentru că nu au plătit taxa de parcare în zona centrală a oraşului.

Mai exact, au fost constatate nereguli la 1.945 de autovehicule staţionate în parcările cu plată, dintre care 1.616 de proprietari au achitat contravaloarea de 15 lei privind taxa de parcare pe o zi. Pentru cele neachitate, respectiv 329 de autovehicule, poliţiştii locali au întocmit Pocese Verbale de Contravenţie, după identificarea proprietarului sau a utilizatorului auto.

În ceea ce priveşte staționarea autovehiculelor în zone nepermise, cum ar fi spațiile verzi, anul trecut au fost aplicate 234 de sancțiuni contravenționale, dintre care 92 de amenzi în cuantum de 14.850 lei și 142 de avertismente scrise.

Anul trecut au mai fost aplicate amenzi în cuantum total de 63.510 lei, dar şi avertismente pentru diverse abateri privind circulaţia pe drumurile publice, cum ar fi oprirea pe trotuar (227 abateri), oprirea interzisă (196), accesul interzis (105), oprirea în intersecţie (12), oprirea pe piste pentru biciclete (6), oprire în staţia mijloacelor de transport în comun (2), staţionare neregulamentară (2) şi oprire în dreptul marcajului continuu (1).

În ceea ce priveşte oprirea pe trotuar, zonele cu cele mai multe sancţiuni au fost străzile Lázár Mihály, Fânului şi zona din faţa fostului sediu al BNR de lângă Cinema Arta.

Vă reamintim că începând cu anul 2018, sumele colectate din plata taxei de parcare la Sfântu Gheorghe sunt folosite în proporţie de 50% pentru digitalizarea instituțiilor de învățământ, 25% pentru sprijinirea celor care circulă cu bicicleta şi 25% pentru a facilita situația persoanelor cu handicap din oraş.

Articolul precedentUn tânăr covăsnean a jefuit mai multe magazine din Brașov
Articolul următorAți văzut-o?