O singură persoană din cele 168 participante a fost angajată în urma Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată la sfârşitul săptămânii trecute de Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, fiind vorba despre un absolvent cu studii superioare, care a fost încadrat în muncă în domeniul turismului.

Directorul executiv al instituţiei, Kelemen Tibor, ne-a precizat că la evenimentul de vineri au fost invitaţi 1.150 de agenţi economici din domeniile prelucrarea lemnului, producţie, comerţ, construcţii, transport, asigurări, industria alimentară şi industria textilă, însă doar 23 au răspuns pozitiv invitaţiei.

„S-a angajat o singură persoană, cu studii superioare, pe un post de recepţioner la un hotel din staţiunea Balvanyos. Din punctul nostru de vedere a fost o întâlnire cu succes, în primul rând pentru că au participat foarte mulţi, peste aşteptările noastre. Au venit chiar şi şcolile care au prospectat cam care e nevoia pieţei forţei de muncă. Au fost de faţă şi cei de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi, cu cele două meserii: tehnician / lucrător în comerţ şi ospătar în alimentaţie publică. Irnonia sorţii este că mulţi dintre participanţi, cu toate că se orientează către o meserie care e bine căutată în judeţul Covasna şi în Sfântu Gheorghe, s-au dedicat ca viitoarea lor ocupaţie să fie Armata. Cei de la Centrul Militar Judeţean Covasna au fost prezenţi şi le-au făcut o ofertă deosebit de bună pentru Şcoala de Subofiţeri,  o altă carieră”, ne-a explicat directorul AJOFM Covasna.

Kelemen Tibor a mai precizat că Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi a fost organizată la nivel naţional, ca urmare a faptului că universităţile nu mai fac înscrieri în această perioadă, iar cei care se află în afara studiilor reprezintă o posibilă forţă de muncă.

Acesta a mai precizat că doar 42 dintre participanţii de la Bursa organizată vinerea trecută la Sfântu Gheorghe au absolvit o formă de învăţământ în acest an.

Articolul precedent10 şoferi au rămas fără permis în weekend în judeţul Covasna
Articolul următor153 de secunde și BabyBlues, spectacolele-documentar de neratat în octombrie la TAM