amenzi politia rutiera

IPJ Covasna a prezentat bilanţul weekendului pe drumurile din judeţ, în ceea ce priveşte nerespectarea codului rutier.

Astfel, în perioada 18-20 octombrie, ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate un număr de 153 de sancțiuni contravenționale. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 6 infracțiuni.

De exemplu, la data de 18.10.2019, în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Poliției mun. Târgu Secuiesc au fost sesizați prin apelul de urgență 112 despre producerea unui accident rutier cu victimă în com. Ghelința.

La fața locului s-a constatat faptul că un bărbat de 58 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară către centrul loc. Ghelința, a pierdut controlul asupra direcției, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar.

Din evenimnetul rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care a fost transportat la o unitate spitalicească pentru investigații de specialialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,79 mg/l, iar la spital i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Articolul precedentAproape 7 mc lemn tăiat ilegal, confiscat de poliţiştii întorsureni
Articolul următorUn singur absolvent angajat după Bursa locurilor de muncă de la Sfântu Gheorghe