Plutonierul major Gavrilă Emilian din cadrul Pichetului de pompieri Întorsura Buzăului a fost omul potrivit, la momentul potrivit weekendul trecut.

Potrivit ISU Covansa, aflat în tura de serviciu bărbatul a intervenit în cursul zilei de sâmbătă la două accidente rutiere produse în zona localității Crasna, unde împreună cu echipajul SMURD, a acordat primul ajutor medical persoanelor implicate în evenimente. Duminică seara, plutonierul major se afla în oraș cu prietenii săi când unul dintre aceștia a primit un telefon prin care afla că tatăl său se simte rău și că are nevoie de ajutor. Intervenția pompierului a dus la salvarea vieții bărbatului, iar întreaga întâmplare a fost povestită într-o postare pe pagina de Facebook a ISU Covasna:

„Dumincă seara, Emilian era în oraș cu prietenii, când unul dintre aceștia a primit un telefon alarmant aflând că tatăl său se simte foarte rău. Datorită instinctului de salvator al colegului nostru, acesta a simțit că situația pare gravă și că este nevoie de ajutorul lui. Imediat a anunțat evenimentul la 112 și a plecat spre casa prietenului său. Starea bărbatului s-a înrăutățit și, pentru că intervine la astfel de cazuri zilnic, pompierul covăsnean a cunoscut semnele instalării unui stop cardio-respirator și, conștient de faptul că fiecare secundă contează, a început, imediat, masajul cardiac. Colegul nostru s-a îngrijit de starea victimei până când la fața locului au ajuns echipajele medicale și împreună au efectuat manevre de resuscitare mai bine de o oră. Bărbatul a fost stabilizat și transportat la spital pentru investigații amănunțite. Gavrila Emilian a demonstrat, încă o dată, că pompierii sunt oameni în slujba semenilor și în orice moment este nevoie, sunt alături de cei aflați în dificultate. Suntem mândri de colegul nostru și îi dorim mult succes în misiunile viitoare!”, se arată în postarea de pe Facebook.

Postarea integrală

Articolul precedentAu început înscrierile pentru Școala Națională de Democrație
Articolul următorMinibursă a locurilor de muncă, miercuri la Sfântu Gheorghe