Numărul reclamaţiilor la Comisariatul Judeţean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a scăzut simţitor în acest an, în perioada ianuarie – octombrie fiind înregistrate în total 597 sesizări, comparativ cu 2018 când erau înregistrate 738 reclamaţii.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, un sfert dintre sesizările covăsnenilor s-au dovedit a fi neîntemeiate, numărul fiind în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (189 în 2019, faţă de 173 în 2018).

Printre cele mai amuzante sau neobişnuite reclamații înregistrate anul acesta se numără şi cea a unui covăsnean care s-a plâns de faptul că un ziar local i-a refuzat posibilitatea de a face comentarii online la cele redactate într-un articol; iar o consumatoare a reclamat faptul că un taximetrist a refuzat să o transporte datorită faptului că era însoțită de un câine.

Un alt consumator s-a plâns că „personalul nepriceput” al unui operator economic i-a spart la montare şi apoi a aruncat la gunoi folia de protecţie a telefonului mobil cu care acesta venise, în locul ei fiindu-i montată o folie de o calitate mult mai slabă; iar o altă persoană s-a plâns că a cumpărat o bijuterie de argint care s-a înnegrit după ce a fost purtată o săptămână.

Tot în acest an, cineva a reclamat la OPC Covasna faptul că într-un sat din judeţ se amenajează locuri de veci fără autorizaţie, iar o persoană care a comandat online şi a achitat o lucrare de diplomă, a primit una nefinalizată.

Comisarul șef adjunct Mircea Diacon ne-a transmis că cea mai mare amendă aplicată în acest an de comisarii CJPC Covasna a fost de 20.000 lei, pentru comercializarea de produse sau prestarea de servicii care pot pune în pericol viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor.

Articolul precedentTAM Sfântu Gheorghe, finanțare de peste 80 mii lei pentru „Dragonul de Aur”
Articolul următorCresc alocațiile copiilor de la 1 ianuarie