Teatrul Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe a obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de 84,518 lei de la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) pentru proiectul cultural „Dragonul de Aur – turneu de conștientizare a statutului migranților”.

În concurs, la secțiunea „Artele Spectacolului Teatru”, au fost înscrise în total 58 de organizații culturale cu tot atâtea proiecte, iar 24 dintre ele au obținut punctajul necesar pentru a fi declarate câștigătoare.

„Mulțumim AFCN, mulțumim echipei care scrie și câștigă finanțări externe! Suntem foarte încântați și așteptăm cu nerăbdare să implementăm acest proiect în primăvara anului viitor! Mulțumim de asemenea partenerilor naționali și internaționali!”, a scris conducerea TAM într-o postare pe Facebook.

Spectacolul care stă la baza acestui turneu – „Dragonul de aur” de Roland Schimmelpfenning, în traducerea Ioanei Petre și regia Catincăi Drăgănescu – se joacă din nou la Sfântu Gheorghe în zilele de 26 și 27 noiembrie, de la ora 19:00, biletele fiind disponibile pe www.biletmaster.ro.

Tot în cadrul concursului de proiecte, la secțiunea „Proiecte cu caracter repetitiv/de tip festival”, Asociația Larmafa a obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de 85.000 lei pentru organizarea celei de a IV-a ediții a Festivalul Romilor „Manus”, inițiat în 2016 cu scopul de a ajuta comunitatea din cartierul Őrkő să se integreze mai bine în societate.

Câștigătorii primei etape de concurs au timp până pe 20 noiembrie, ora 17:00, să depună documentele juridice și contabile necesare pentru încheierea contractelor de finanțare.

***

AFCN este o instituţie publică autonomă, aflată în subordinea Ministerului Culturii, care operează la nivel național de peste 10 ani, unul din obiectivele principale fiind finanțarea programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, organizate în țară și/sau în străinătate.

Articolul precedentSediul Finanţelor Publice Municipale intră în reabilitare la Sfântu Gheorghe
Articolul următorUn covăsnean s-a plâns la OPC că un ziar local nu îl lasă să comenteze la un articol de pe net