Trei angajaţi ai Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, printre care şi un medic, şi-au înaintat demisiile, potrivit conducerii instituţiei.

Într-o videconferinţă, directorul medical al Spitalului, Roşu Mátyás a explicat că decizia medicului este de înţeles, având în vedere vârsta înaintată pe care o are, şi faptul că are şi alte boli, fiind încadrat în categoria cu risc ridicat.

Acesta a precizat că pe durata pandemiei, nu sunt aprobate concediile de odihnă.

„În perioada aceasta concedii de odihnă nu se aprobă. Avem 3 persoane, personal medical, care şi-au depus demisia, printre care şi un medic. De comun acord am decis că este o expunere, are 70 de ani, şi alte comorbidităţi, deci este o persoană cu risc. Nu considerăm un gest de laşitate, este justificat”, a declarat Roşu Mátyás, directorul medical al spitalului.

Managerul unităţii medicale, András-Nagy Róbert a precizat că deşi medicul şi-a depus demisia, stă în continuare la dispoziţia spitalului. În plus, pentru a facilita comunicarea între cadrele medicale de diferite specialităţi, conducerea spitalului a instalat aplicaţii video pe calculatoare şi pe telefoanele de pe secţii, medicii putând astfel acorda sfaturi şi consultaţii medicale şi de la distanţă.

„În momentul de faţă ne gândim şi facem scenarii vis-a-vis de împărţirea personalului medical (…) Tot personalul va fi implicat până la o anumită limită în tratamentul cazurilor de COVID (…) Ne folosim şi de internet şi de soluţiile mobile. Pe telefoanele de secţii şi pe calculatoare se instalează aplicaţii video, pentru ca medicul infecţionist, epidemiolog, să aibă posibilitatea fără să se dezbrace de costumul respectiv, să discute cu un cardiolog, chirurg, urolog, altcineva de la distanţă. Este o boală atât de nouă, nu ştim cum se comportă, fiecare caz e o noutate şi pentru medici şi pentru asistenţi. Trebuie să ne adaptăm”, a explicat managerul spitalului.

 

Articolul precedentAlte trei decese din cauza COVID-19. Bilanțul morților ajunge la 85
Articolul următorManagerul Spitalului Judeţean de Urgenţă: ”Categoric sistemul medical nu este pregătit. Dacă vor veni 1.000 de persoane la noi, jumătate vor rămâne pe coridoare”