Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat marți rezultatele finale ale examenului national de titularizare 2019, însă procentul dascălilor care au obținut note mai mari sau egale cu 7 rămâne neschimbat în urma soluționării contestațiilor.

Doar 83 dintre candidații înscriși la nivelul județului Covasna (40,10%) vor putea fi repartizați pentru angajare pe perioadă nedeterminată în învățământul preuniversitar de stat.

Pe de altă parte, numărul celor care au obținut note cuprinse între 5 și 6,99 a crescut la 92 (44,44%) în urma recorectării lucrărilor, față de 85 câți erau inițial, iar 32 dintre candidați (15,46%) au obținut note sub 5.

Potrivit IȘJ Covasna, la concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/ rezervate din învăţământul preuniversitar s-au înscris 293 de candidați, dintre care 291 au fost admiși pentru participarea la probele practice/ inspecțiile la clasă.

În urma rezultatelor obținute la probele practice/ inspecții la clasă, au fost admiși 277 candidați, iar la proba scrisă s-au prezentat 242, dintre care 35 s-au retras din concurs.

Din totalul celor 207 candidați ale căror lucrări au fost evaluate, unul singur a obținut o notă de 10 la disciplina Biologie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, se face în cadrul unei şedinţe publice organizată de IȘJ Covasna în data de 31 iulie, la Palatul Copiilor și Elevilor din Sfântu Gheorghe.

Pentru angajarea în învățământul preuniversitar de stat pe perioadă nedeterminată candidaţii trebuie să obţină cel puțin nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Articolul precedentSepsi OSK pune în vânzare bilete pentru meciul de duminică cu Viitorul Constanţa
Articolul următorAsociația Salvatore din Sfântu Gheorghe a lansat programul „Sunt voluntar pentru tine!”