Decizie uriașă a unuia dintre cei mai mari producători auto. Tesla a rechemat peste un milion de mașini. 

Tesla rechemă peste un milion de mașini din cauza unei probleme cu geamurile sale automate, potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Producătorul auto va actualiza soft-ul de închidere a geamurilor laterale la aproape 1,1 milioane de vehicule din Statele Unite, relatează BusinessInsider.

 

Sistemul automat de inversare de pe geamurile unor vehicule ar putea să nu acționeze în mod corect, arată NHTSA. 

Sistemul automat de protecție ar putea să nu reacționeze corect după detectarea unui obstacol, ceea ce ar crește riscul de rănire al pasagerilor. Geamul ar putea forța închiderea, în loc să se retragă.

 

Acest sistem ar trebui să fie unul de siguranță, astfel încât, de exemplu, dacă unui pasager riscă să-i fie prinsă mâna în momentul închiderii geamului, sistemul ar trebui să intervină și să inverseze închiderea.

Potrivit NHTSA în momentul de față 1.096.762 de vehicule produse de compania lui Elon Musk s-ar putea confrunta cu această problemă, astfel că revin in service.

Rechemarea vizează modele din toată gama Tesla, fabricate începând din 2017 și până în prezent.  Vehiculele aflate în producție și în curs de livrare au beneficiat din 13 septembrie de aceste reactualizări ale sistemului. 

Modele care ar putea avea aceste probleme sunt Tesla Model 3 fabricate între 2017 și 2022, modelele Tesla Model Y fabricate între 2020 și 2021, precum și anumite variantele Tesla Model S și Model X produse între 2021 și 2022.

 

Vehiculele în cauză „nu respectă” cerințele standardele federale de siguranță pentru autovehicule cu privire la geamurile acționate electric, se mai arată în documentele NHTSA.

Problema a fost detectată pentru prima dată în august 2022.  

Autoritățile americane susțin că Tesla nu a primit nicio reclamație privind vreun incident de rănire din cauza acestei defecțiuni.

Articolul precedentCum alegem partenerul de viață și părintele copiilor noștri 
Articolul următorPână la 4 milioane de euro pentru redresarea ecosistemului turistic