Comisia Europeană, prin intermediul Agenţie executive europene pentru IMM-uri şi Consiliul European pentru Inovare de la Bruxelles, a deschis recent o nouă cerere de propuneri de proiecte care vizează domeniul turismului, un sector de activitate grav afectat de recenta pandemie.

Programul european prin care se acordă finanţare este „Piaţa unică” 2021-2027, componenta COSME, titlul cererii fiind „O creștere economică sustenabilă și creșterea rezilienței în turism – împuternicirea IMM-urilor să realizeze dubla tranziția”.

Această cerere de propuneri va face parte din strategia generală de redresare după pandemia de COVID-19 pentru un ecosistem turistic sustenabil și va viza, în special, echiparea și împuternicirea IMM-urilor în eforturile lor de a se adapta la tranziția ecologică şi la cea digitală.

Mai mult, acțiunea își propune să redreseze ecosistemului turistic prin acordarea de sprijin, inclusiv prin intermediul consorțiilor de organizații ale părților interesate relevante din industria turismului, pentru transformarea digitală și ecologică a companiilor de turism, în special a IMM-urilor, și prin stimularea inovației, reziliență, sustenabilitate și calitate de-a lungul lanțului valoric al turismului. 

Finanţarea acordată este între 2.000.000 şi 4.000.000 EUR/proiect.

Solicitanții eligibili pot depune aplicațiile până pe 30 noiembrie 2022 (ora 17 la Bruxelles).

Pentru mai multe detalii consultați rubrica „Alte finanțări”.

Articolul precedentTESLA recheamă peste 1 milion de mașini în service – Ce probleme de soft sunt la unele modele
Articolul următorBibliotecile ar putea deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Ghidul de finanțare, în consultare publică