Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au efectuat 15 percheziții pe raza județului Covasna, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

În urma descinderilor de joi, 18 aprilie, au fost descoperite și confiscate 249 de comprimate extasy, 5 grame de cannabis, două arme (una letală și una neletală), precum și muniție deținute în mod ilegal. De asemenea, au fost confiscate și 17 kg de carne de vânat, 55 bucăți de preparate din carne de vânat și 10 trofee de căpriori, despre care există suspiciuni că ar proveni din comiterea de fapte de braconaj, precum și sumele de 45.000 de lei și 7.500 de euro.

Șase persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Covasna, pentru audieri, iar față de inculpatul B.I.-L. de 30 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri acesta a fost prezentat Tribunalului Covasna, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Covasna sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comiterea infracțiunilor de trafic cu droguri de risc și mare risc. În cauză se va dispune măsura disjungerii cu privire la faptele de braconaj, urmând ca cercetările să fie continuate de Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase al I.P.J. Covasna.

La activități au participat și polițiști din cadrul I.P.J. Covasna și jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna.

Articolul precedentMai multe steaguri din sala de şedinţă a CJ Covasna, înlăturate la somația instanței
Articolul următorZilele Sfântu Gheorghe: Program 1 Mai la Șugaș Băi