SzimPlatz va debuta în weekendul de festival al Zilelor Sfântu Gheorghe din acest an, într-o locație veche, dar va îmbraca haine noi, câștigând astfel o cu totul altă înfățișare și alt conținut.

În cadrul conferinței de presă organizată joi, 11 aprilie, la Szimpla, echipa de organizare a Zilelor Sfântu Gheorghe, împreună cu inițiatorul acestui proiect, Józsi Győző, au prezentat întregul concept SzimPlatz și programele din cadrul acestuia.

SzimPlatz va întâmpina toți vizitatorii care vin la Zilele Sfântu Gheorghe cu atmosfera festivalurilor de metropolă unde minunatele bucate oferite de vendori, și berile artizanale oferite de microberarii autohtoni vor fi actorii principali.

Ideea de bază a pornit de la dorința inițiatorului de a face un oraș mare, dintr-un mic oraș de provincie. „Ori acceptăm că suntem un oraș mic, din toate punctele de vedere, ori încercăm să facem ceva, și să schimbăm această mentalitate. Totul depinde de noi”, a spus Józsi Győző. „Nu dorim să facem concurență nimănui, ci dorim-food-ul de calitate și berile artizanale aduc un plus, aduc ceva nou, fiind totodată un segment lipsă în orașul nostru.”

Pentru ca SzimPlatz să poată exista, programele scenice trebuiau să fie în concordanță cu întregul concept, astfel că  echipa organizatorică a gândit un program care se mulează perfect ideii de bază. „Prezentarea microberăriilor și a vendorilor din țară, și a minunatelor produse ale acestora, sunt pașii care ne aduc mai aproape de realizarea acestui vis”.

Organizatorii aduc publicului de la Zilele Sfântu Gheorghe beri artizanale de tip pale ale, ipa, weissbier, lager, beri brune, roșcate și blonde, mai amărui, toate având gusturi atât de diferite, încât degustătorii vor fi convinși că au pătruns într-o lume incredibilă, cu explozii de arome. Totodată, vor aduce o gamă foarte variată de bucate alese, servite din truck-uri multicolore, deosebite, care-ți iau ochii și-ți încântă simțurile.

Organizatorii caută 10 voluntari

Pe lângă ridicarea la un alt rang a artei culinare a festivalului, food-truckerii prezenți la SzimPlatz se alătură mişcării eco friendly, servind astfel preparatele în farfurii reciclabile, care nu dăunează mediului înconjurător.

Producțiile scenice se vor ridica cel puțin la nivelul ofertei de beri artizanale și de street food, promit organizatorii. Astfel în după-amiaza și seara zilei de vineri, 3 mai, vor urca pe scenă Prezeng, Midnight Buzz și Rehab Nation, sâmbătă, 4 mai, vor concerta Temple Invisible, Baba Dochia și Voodoo Papa, iar duminică, 5 mai, responsabilii cu crearea unei atmosfere de neuitat vor fi  Speiz Boys și Meszecsinka.

În perioada 3-5 mai, SzimPlatz va fi, fără îndoială, noua pată de culoare a Zilelor Sfântu Gheorghe care atrage, an de an, o mare masă de vizitatori.

Pentru buna desfășurare a festivalului, echipa organizatorică a SzimPlatz lansează un apel către tinerii cu vârsta de peste 16 ani să se înscrie ca și voluntari. Formularul de înscriere va putea fi găsit pe pagina de facebook SzimPlatz. Vă așteptăm cu drag!

Articolul precedentISU Covasna recrutează candidaţi pentru admiterea la Facultatea de Pompieri
Articolul următor62 de inițiative înscrise în programul Com’ON Sfântu Gheorghe