61 de echipe, cumulând peste 250 de tineri, au înscris 62 de inițiative în programul Com’ON Sfântu Gheorghe.

„Ne bucurăm foarte mult că au fost înscrise atât de multe inițiative în Com’ON Sfântu Gheorghe! Se vede că tinerii vor să se implice în comunitatea lor și de-abia așteptăm să vedem inițiativele implementate” – spune Balázsi-Pál Ágnes, director executiv Grupul PONT.

După terminarea înscrierilor, inițiativele vor fi verificate din punct de vedere tehnic, după care vor fi supuse unui vot public, în care vor participa locuitorii din Sfântu Gheorghe. Pe baza votului primele 30 de inițiative primesc finanțare de maxim 2.500 lei pentru a putea fi implementate.

„Sunt curios să aflu ce îi interesează pe tineri și ce ar dori să facă pentru oraș și pentru ei înșiși. Com’ON Sfântu Gheorghe a demonstrat până acum că nu e adevărat că tinerii nu sunt interesați de propriul oraș. Doresc să facă ceva pentru oraș și își asumă realizarea inițiativelor, deoarece am primit 62 de inițiative interesante. Acum vine rândul locuitorilor din Sfântu Gheorghe să decidă care inițiative să fie implementate” – a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád-András.

Conceptul acestei prime ediții este „Sfântu Gheorghe Plus”, şi dorește să încurajeze implicarea tinerilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității, punând acces pe anumite teme și priorități relevante pentru realitatea urbană curentă din Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentSzimPlatz, un nou concept, într-o locație cunoscută a Zilelor Sfântu Gheorghe
Articolul următorDoi înotători din Sfântu Gheorghe participă la Turneul Internațional din Palermo